top of page

ABOUT Lærings Laberitumet - Storyline

Lærings Lab. - Storyline er et univerivers der er skabt udfra hvad elevernes livs verden, deres hverdag, deres egen oplevelser, deres erfaring og deres fantasi. 

​

Ideen om Lærings Lab. - Storyline startede var en ideen min vejleder på mit speciale satte. Ingelise Flensborg der var min vejleder på DPU, og som gav mig ideen til at underundersøge hvordan gamings visuelle verden er med til at påvirke eleverne sanselige erfaring. 

 

Udgangspunktet tages i Storyline fordi " Storyline kan beskrives som en række tematiske, problemorienterede undervisningsforløb i en fremadskridende historie. [https://www.folkeskolen.dk/652368/yes-storyline-er-tilbage]” Lige som et spil eller en fortælling.  

​

Computerspil kan løfte læringen i form af for eksempel problemløsning, teoridannelse, sprogtilegnelse, kreativ tænkning, kommunikation og systematisk tænkning.” Sådan fortæller Lektor Rikke Toft Nørgård, der forsker i digitale spil samt digital læring og interaktion.  

[https://www.uddannelsesforbundet.dk/nyheder/2017/februar/forsker-e-sport-kan-loefte-laeringen-men-kraever-styring/]

​

​

Innovation er ikke et fag i folkeskolen, men skal integreres i alle skolens fag [https://arkiv.emu.dk/modul/innovation-og-entrepren%C3%B8rskab], her af også de naturvidenskabelige fag, som natur/teknologi (n/t). Med innovation skal eleverne udvikle deres kompetencer i at ”… omsætte ideer, drømme og tanker til handling. Eleverne skal kunne forholde sig skabende og kreativt, de skal kende deres omverden som et mulighedsfelt for udfoldelse, og de skal styrke deres tro på at kunne være medskabere af deres liv, af samfundet og af vækst.[ibid.]”

 

I fællesmålende for n/t står der at ”Elevernes læring skal i vidt omfang bygge på deres egne oplevelser, erfaringer, iagttagelser og undersøgelser, som skal medvirke til, at de udvikler praktiske færdigheder, kreativitet og evne til samarbejde. [stk.2]” Elevernes læring skal altså bygge videre på deres egne oplevelser, erfaringer. Ifølge Peter Brodersens er en oplevelse ”… er en strøm af sanseindtryk, der ordnes og gestaltes i krop og hoved på os: Gennem synsindtryk og lyde, via smag og lugt, i kropslige bevægelse og fornemmelser o.a. [Brodersen 2008;17]” Brodersen sætter oplevelsen ind i en didaktisk kontekst, og forklar videre at nogle oplevelser lagres og bliver til en erfaring.    

 

De oplevelser, erfaring, iagttagelser og undersøgelser er elevernes egne, med andre ord elevernes egen hverdag: ”92 % af alle børn og unge i Danmark spiller computerspil hver dag. [http://www.skolenispil.dk/metoden-kognitiv-laering-skaber-sociale-kompetencer/]

Som Birgitte Holm Sørensen og Karin Levinsen skriver i Didaktisk design; har vi en generation af internettet i dag, som kan bruge computer og som kan bruges i undervisningen [Sørensen og Levinsen 2014;11]. ”Lærerne kan trække på didaktisk erfaring og teori, men i forhold til en digital baseret kontekst skal der i høj grad gentænkes og nytænkes. Didaktisk står skolen overfor en meget stor udfordring. [ibid.:21]” Derfor vil det også være relevant at undersøge hvordan gaming er med til at skabe den kropslige erfaring til at støtte undervisning i n/t i?

​

Hvilket er det Lærærings Lab. - Storyline gør.

© 2023 by Fashion Diva. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page