top of page

James Paul Gee's 16 principper for gode videospil og god læring

  • Forfatters billede: Helle Fog
    Helle Fog
  • 8. mar. 2022
  • 2 min læsning

Den amerikanske gamer forsker James Paul Gee har opstillet 16 principper for god læring og gaming.




De 16 principper

​​

1) Identitet: Spillere bygger en følelse af identitet gennem videospelet, enten gennem direkte input eller en skærmkarakter, de arver.


2) Interaktion: Kommunikation sker mellem spilleren og spillet.


3) Produktion: Spillere hjælper med at producere historien gennem en form for interaktion, såsom at løse et puslespil eller gennemføre et niveau.


4) Risikotagning: At svigte i et spil har få konsekvenser i forhold til det virkelige liv, hvilket giver spillerne mulighed for at tage risici.


5) Tilpasset: Spil tilbyder normalt et tilpasningsniveau, så brugerne kan spille - og lykkes - på deres kompetenceniveau.


6) Agentur: Spillere har kontrol over spillemiljøet.


7) Velordnede problemer: Spillemiljøet indeholder problemer, der naturligt fører ind i hinanden, hvilket giver en spillers mestring mulighed for at vokse og udvikle sig.


8) Udfordring og overvejelse: Spil tilbyder et problem, der udfordrer de studerendes antagede ekspertise.


9) Just in Time or On Demand: Spillere modtager information, som de har brug for dem, ikke før, hvilket lærer dem tålmodighed og udholdenhed og forbedrer kritisk-tænkende evner


10) Situerede betydninger: Studerende lærer nye ordforråd ved at opleve dem i spilsituationer.


11) Behageligt frustrerende: Spillet skal frustrere eleven nok til at udfordre dem, men være let nok til at de tror og kan overvinde det eller de problemer, de står overfor.


12) Systemtænkning: Spil får spillerne til at tænke i et større billede, ikke kun individuelle handlinger, der gøres, hvilket hjælper dem med at se, hvordan brikkerne passer sammen eller kan monteres sammen.


13) Udforsk, tænk lateralt, Rethink-mål: Spil tvinger spillerne til at udvide deres situationskendskab og overveje andre handlingsforløb end lineære.


14) Smart værktøjer og distribueret viden: In-game-værktøjer hjælper studerende med at forstå verden. Ved at bruge dem får de tillid til at dele deres viden med andre.


15) Tværfunktionelle hold: I multiplayer-miljøer har spillerne forskellige færdigheder, hvilket tvinger dem til at stole på hinanden - en nødvendig blød færdighed for studerende.


16) Ydeevne før kompetence: Kompetence opstår ved at gribe ind i spillet, vende den typiske model, hvor eleverne skal lære, før de får lov til at handle.


Hvad synes du om James Paul Gee's 16 principper for gode videospil og god læring? Hvordan kan du integrere dem i din undervisningsstil og pensum?

https://www.legendsoflearning.com/blog/james-paul-gee-game-based-learning/

 
 
 

Comments


bottom of page